1134 Budapest

Klapka u. 17.

Nyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 08-18

Rágcsálóirtás

RÁGCSÁLÓIRTÁS, VAGY RÁGCSÁLÓRIASZTÓ?

10 emberből 9 rosszul dönt! Alapozza meg döntését mielőtt egy több 10.000 forintos hibát követne el.

Ha gondot jelentenek a rágcsálók, de nem tudja pontosan, milyen megoldások segítenének Önnek a legjobban, feltétlenül olvasson tovább, és tanulmányozza át összehasonlító elemzésünket.

Most egyszer s mindenkorra megtudhatja, mivel érdemes Önnek belevágni a rágcsálók elleni harcba. Mikor érdemes rágcsálóirtásra költeni, és mikor ajánlott rágcsálóriasztó készülékek beszerzése.

Ami egyik helyen működik, nem biztos, hogy máshol is eredményt hoz. Van akinél működik az ultrahangos rágcsálóriasztó, van aki csak rosszat mond róla!

Minden, amit tudnia kell a rágcsálóriasztó készülékekről, és rágcsálóirtás csalétekállomásairól!

1.) RÁGCSÁLÓRIASZTÓ:

Kinek ideális megoldás, ki kerülje inkább el?!

Ki ne lenne oda az elektromos készülékekért, amik szinte önműködően megoldják problémáinkat? Elektromos illatosítók, automata kávéfőzők, automata mosógépek…stb. Egyszerűen Ön csak bedugja az elektromos aljzatba és magára hagyja, a többit egymaga csinálja.

Az ultrahangos rágcsálóriasztók is erre hivatottak! Hogy Ön minél kényelmesebben megoldhassa rágcsálókkal szembeni problémáját!

Vajon Önnél működni fog az ultrahangos rágcsálóriasztó?

A válasz most nem egy egyszerű “Igen” vagy “Nem” lesz. Ahhoz, hogy megfelelő döntést hozzon meg kell ismernie a rágcsálóriasztó készülékek működésének alapját, az ultrahangot.

Az ultrahang rendelkezik egy rossz tulajdonsággal! Ha ismeri a denevérek tájékozódását, akkor ez ismerős lesz Önnek.

Nagyon könnyen visszaverődik, sőt…

Az ultrahang nem megy át a falon! Minden a hang útjába kerülő akadály erősen csökkenti az ultrahang továbbterjedését. Az egérriasztó (vagy rágcsálóriasztó) által keltett ultrahang, olyan mint egy pocsolyába dobott kő által keletkezett koncentrikus körű hullámok. A kő nagyságától függően a hullámok erőssége eltérő lehet. Azonban, ha a hullámok elé akadályként a pocsolyába rakjuk a kezünket, a hullámok az adott szakaszban nem terjednek tovább.

A lakásában minden egyes fal egy-egy ilyen akadályt jelent az ultrahangok terjedésének. Ha pedig egy ultrahang még azelőtt visszaverődik, mielőtt a célpontot, a rágcsálót eléri, sajnos a riasztás hatástalan lesz.

Mikor, és mennyire működne Önnél az ultrahangos rágcsálóriasztó készülék?

1. Az ultrahangos rágcsálóriasztó készülékek megoldást adhatnak, ha egy, vagy csupán néhány légtérből álló területet szeretne levédeni a kellemetlen rágcsálóktól Viszont ahány légtér jellemzően annyi készülékre lesz szüksége. Hacsak nem egy konkrét légteret (pl: bejárati rész) szeretne levédeni vele..

2. Ha Ön egy egerektől, vagy patkányoktól fertőzött társasházban él, és egy adott területen, szobában, helyiségben állandóan megjelennek a rágcsálók, de a társasházban nem lesz átfogó irtás.

3. Az ultrahangos rágcsálóriasztó készülékek azonban nem fognak Önnek eredményt hozni, ha egy zsúfolt, több – jellemzően zárt – légtérből álló lakásból, raktárból, ingatlanból szeretné eltávolítani a rágcsálókat. Ezeket a területeket, csak több rágcsálóriasztó készülékek alkalmazásával lehet tünetmentesíteni.

Ha Ön hosszútávon gondolkodik, és képes nagyobb beruházást végezni, bízza magát az ultrahangos rágcsálóriasztó készülékekre…

Nagyon fontos tudnia, hogy az ultrahangos rágcsálóriasztók önmagukban nem képesek megszüntetni egy már meglévő fertőzöttséget. A legnevesebb rágcsálóriasztó készülékek gyártói is úgy tartják, hogy egy konkrét fertőzöttség esetén kiegészítő eljárásra is szükség van.

Hogy pontosan mire, arra szeretnénk most kitérni.

2. RÁGCSÁLÓIRTÁS CSALÉTEK ÁLLOMÁSOKKAL!

Ha az ultrahangos rágcsálóriasztót nem Önnek találták ki, vagy van jelen pillanatban konkrét rágcsáló a területen, felmerül a kérdés, mégis mi az ami megoldhatja az Ön problémáját?

Ez esetben feltétlenül szükség van a rágcsálóirtásra. Mi zárt szerelvényes mérgezett csalétek állomásokat ajánlunk.

Irtószeres csalétekállomások létesítésekor speciális zárt műanyag etetőtálcák kerülnek kihelyezésre. Ezekben irtószeres csalétkek vannak elhelyezve mégpedig úgy, hogy ahhoz csak a rágcsáló tudjon hozzáférni. Tehát nem kell attól tartania, hogy kedvenc háziállata fogyasztana a készítményből.

Amikor a rágcsáló azt mondja: “Ó, ezt már ismerem!”

A mechanikus rágcsálóirtó csapdákkal általában felmerül egy komoly gond! A rágcsálók sajnos könnyen kitanulják őket. Igen jól tanulnak más kárán, ellentétben az emberrel, így ha egy társuk csapdába esik valamitől, a többiek később azt meg sem környékezik.

Szerencsére a mérgezett csalétekállomások azonban esélyt sem adnak erre!

Ezek ugyanis szándékosan úgy lettek kiképezve, hogy fogyasztásuk után ne végezzenek rögtön a rágcsálókkal. Mivel a fogyasztás után 3-4 nap múlva hullnak el a példányok, a rágcsálók képtelenek leszek a csalétekállomásokat kiismerni.

A legtöbb gyorsan hatásba lépő csapda ezért is nem működik. A klasszikus egércsapdák, a ragacsos rágcsálócsapdák ideje tehát beáldozott.

Mikor érdemes rágcsálóirtást végezni riasztás helyett?

1. A rágcsálóirtás akkor nyújt Önnek optimális megoldást, ha a rágcsálókkal fertőzött ingatlan legalább 4-5 légtérből áll, és jellemzően zsúfoltak.

2. Ha az ingatlanban korábban sosem volt probléma a rágcsálókkal, és úgy érzi, hogy ez a mostani is csak eseti jellegű.

3. Ha az egerek átjárják az egész ingatlant, és rendszeresen tartózkodnak még a falban is, a rágcsálóirtás ez esetben biztosabb megoldást hoz.

4. Rágcsálóirtásra a riasztó mellett minden esetben szükség van, ha egy aktuális fertőzöttséget akar megszüntetni. Az ultrahangos rágcsálóriasztók ugyanis önmagukban nem képesen egy konkrét fertőzöttséget megszüntetni.

3. ÉLVE BEFOGÓ CSAPDA:

A rágcsálóriasztók hatékonysága sok esetben kétségbe vonható. Ráadásul konkrét fertőzöttség esetén még a legnevesebb gyártók is azt javasolják, hogy legyen mellette valamilyen kiegészítő módszer, ami valljuk be nem túl biztató.

A mérgezett csalétkeket sokan nem szívesen alkalmazzák. Az állat ugyanis nem tudható, hogy hol fog elhullani. A másik pedig, hogy sokan aggódnak, hogy házi kedvencük megeszi az elhullott egeret. Bár ezek nem jelentenek veszélyt az állatra, megértjük, ha valaki emiatt nem szeretne mérget kitenni az otthonába.

Ez esetben ajánljuk a 3. opciót. Az élve befogó csapdákat. Ennek nagyon egyszerű a működési mechanizmusa. A csapdába csak be tud menni a rágcsáló, ki abból már nem tud jönni. A kihelyezett élve befogó csapdákkal a területen randalírozó egerek összegyűjthetőek.

A sorsa pedig önre van bízva. Tehet a csapdába mérget is, amit ott fognak elfogyasztani, és ott is fognak elpusztulni, de választhatja azt is, hogy az egereket egy erdőbe kiengedi.

Az élve befogó csapda esetében az a legfontosabb, hogy legyen miért a rágcsálónak a csapdába bemenni. Ehhez nagyon jó csalétek kell. A mogyoróvaj szokott a legjobb hatásfokkal működni.

Mikor érdemes élve befogót kitenni?

Ha egy lakásban van a probléma, és nem szeretne úgy mérget kitenni, hogy az állat bárhol elpusztulhat a lakásban, akkor ezt a megoldást tudjuk javasolni.

Ha fél a méreg felhasználásától, de az ultrahangos riasztók önnél nem váltak be, akkor az élve befogó csapdát tudjuk javasolni.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top