1134 Budapest

Klapka u. 17.

Nyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 08-18

Darázsirtás

Sürgős esetben akár azonnal - a hét minden napján!
Darázsirtás és darázsfészkek eltávolítása Budapesten és egész Pest megyében
Már Zala, Somogy, Baranya és Vas megyében is!

Hívjon! 06 30 355 9390

Hatékony darázsirtás

Lakott területen belül és az otthonokban a társas darazsak fordulnak elő legtöbbször a darázsfajok közül. Irtásuk rendkívül fontos, mert kellemetlenségeket okozhatnak, és a csípésükre allergiás embereknél anafilaxiás sokkot vagy akár halált is okozhatnak. Erre a leghatékonyabb módszer, ha elpusztítjuk a darázsfészket. Ahhoz, hogy végleges legyen a kezelés, pontosan ismernünk kell a darázsfészek pontos helyét, megtalálnunk, és speciális irtószerrel célzottan kezelni.

darazsfeszek
Image by Thomas Mühl from Pixabay

Hol vannak a darazsak?

Ahol gyakorta megjelennek a darazsak, ott a közelben gyanítható egy darázsfészek.

Léteznek rejtett fészkek is, amikor is a darazsak befészkelik magukat valamilyen repedébe, vagy aprórésbe, ez esetben a repülésük irányából következtethetünk a helyükre. Kövessük őket, és megtaláljuk az említett rést, mert a bejáratnál tobzódni fognak a rovarok.  

Ha a darázsfészek vagy a röpnyílás elhelyezkedésének kiderítése sikeres, és szeretné megrendelni a darázsitás szolgáltatást a Rovarstop.info-tól, kollégáink a kezelés előtt az alábbi kérdéseket fogják feltenni:

Ha az elmondottak alapján mégsincs tisztában a darázsfészek helyzetével, szakképzett kollégáink készséggel állnak rendelkezésére a felderítésben is. Helyszíni felméréssel segítenek felkutatni a gócpontokat. Azonban, ha az irtás előtt felmérésre is szüksége van, feltétlenül jelezze azt felénk!

Hívjon a 06 30 631 2183-as vagy 06 30 355 9390-es telefonszámokon, hogy mielőbb cselekedhessünk, esetleg életet is menthessünk!

Hogyan védekezhetünk a darazsak ellen?

A legkönnyebb és 100% hatékonysággal bíró módszer a darazsak távoltartására az, ha elpusztítjuk a darázsfészket, vagy elzárjuk a fészekhelyeiket

A darázsfészkek általában eldugott és védett helyeken találhatóak:

  • ereszek alatt
  • madárdeszka mögött
  • tetőcserepek alatt
  • ritkán használt tárolókban
  • villanyóraszekrényben
  • újabban a klímák kültéri egységében
  • a fal repedéseiben
  • olyan építmények szerkezeti elemei alatt, melyek nehezen hozzáférhetőek

Megelőzés – 1. szakasz

Ahhoz, hogy a darázsirtás maradandó legyen, célszerű a fent említett helyek mechanikus zárása. Ha a rejtett zugok nem hozzáférhetőek, tavasszal nem fog tudni beköltözni az áttelelt darázskirálynő. Ezzel elejét vehetjük annak, hogy ne szaporodjanak el nálunk következő évben ezek a veszélyes rovarok.

Megelőzés – 2. szakasz

A megelőzés következő fázisa kora tavaszra tehető. Ekkor kell ugyanis elfogni a téli álmukból felébredt királynőket, hogy ne legyenek képesek letenni petéiket, illetve elkezdeni a friss fészek építését. Erre alkalmasak a darázscsapdák, melyek mérgező csalétket tartalmaznak. Ezeket kora reggel vagy késő délután kell elhelyezni oda, ahol többször jelent meg darázs. Ha okosan választjuk meg a kihelyezést, a csapda a fészekbe repülés előtt megfogja a királynőt, illetve a már kikelt néhány példányt. (A csapda felnyitása előtt mindenképpen szükséges meggyőződni róla, hogy az összes elfogott példány elpusztult!)
Ezzel egyidőben szükséges megkeresni a már elkezdett új fészkeket, azokat irtószerrel kezelni, hogy megakadályozzuk a lerakott peték kikelését. Ha sikerül még időben cselekedni, elkerülhetjük, hogy újabb fészkek készüljenek az otthonunk közelében.

Amennyiben megelőző szolgáltatásra tartana igényt, vegye fel a kapcsolatot a Rovarstop.info-val, elérhetőségeink bármelyikén, ha pedig valamiben bizonytalan, készséggel állunk rendelkezésére!

Védekezés házilag

Darázscsapdákat házilag is készíthetünk egy üres pet palackból, néhány megjelent egyed esetén még ez is hatásos módszer lehet.

Jellemző a panelok társasházak erkélyein, hogy rovarháló segítségével védekeznek a beköltöző darazsak ellen.

Mit tegyünk, ha darazsakat találunk a lakótérben?
Feltétlenül hívjunk darázsirtó szakembert!

Milyen módszerrel történik a darázsirtás?

A darázsirtás technológiája minden esetben az adott hely sajátosságaitól függ. Hol és milyen módon helyezkedik el a fészek.

Darázsirtó szerek nagy választékban kaphatóak, a professzionális irtás elvégzésére a Rovarstop.info kollégái mindig kiválasztják a tökéletes vegyszert, a megfelelő koncentrációban. 

Ha a fészek pl. padláson található, akkor a porozószer a megfelelő választás.
A zárt térben általában hidegköd-képzést vagy ULV-eljárást is alkalmaznak, míg nyílt téren, a szabad levegőn legtöbbször melegköd-képzéssel dolgoznak. 

Darázsirtás permetezéssel

Darázsirtás esetén szakembereink abban az esetben dolgoznak permetezéssel, ha a darázsfészek könnyen hozzáférhető helyen van, vagy nagyobb területet szeretnének kezelni – például megelőzés céljából. Továbbá a darázsfészek eltávolítása után is lehetséges porozás alkalmazása, amikor is a röpnyílásokat kezeljük.

A por állagú irtószereket szakembereink a megfelelő hígításban permetezéssel juttatják a felületre. Ezzel a módszerrel a professzionális vegyszer pontosan és célzottan a kívánt területre fújható és nem hagy nyomot sem. A por alapú szereket vízzel hígítani szükséges, mely a kijuttatás után elpárolog, és maga a méreganyag hosszútávon (több hétig vagy akár hónapig) ottmarad, hogy a hatását elnyújtottan tudja kifejteni.

A minősített rovarirtók számára speciálisan fejlesztett irtószerek további előnye, hogy a rovarölő hatás mellett megelőző (repellens) tulajdonsággal is rendelkeznek, így nagy valószínűséggel nem fog visszafertőződni a terület, mert távol tartja a rovarokat.

darázsirtás röpnyílásokban

Rovarirtóink a rejtett darázsfészkek esetén is porozásos technikát alkalmaznak, ezáltal elkerülhető a szerkezetek megbontása. A permetezőgép magas nyomáson működik (3 bar), így egy röpnyíláson befújva messzire el tudja juttatni a méreganyagot. A fészek belsejébe juttatva maga a fészek is elpusztul, mert a papiruszszerű anyagot roncsolják az alkalmazott szerek hatóanyagai. Ezen kívül a később bábból kikelő egyedekre is végzetes hatással van, hisz hatását hosszan megtartja.

darázsfészek egy padláson

Darázsirtás légtérkezeléssel, ködképzéssel

Tágas területeken, hatalmas légterű épületekben, padlásokon, raktárakban rovarirtó szakembereink többnyire füst- és ködképzést alkalmaznak (más rovar irtásához hasonlóan). Ennek az az oka, hogy egy ilyen nagy területen akár több darázsfészek is kialakulhatott, melynek legtöbbje szabad szemmel nem látható. Ezek felkutatása igen hosszadalmas lenne, sok-sok munkaórát igénybevéve. 

A „köd” kialakítása úgy történik, hogy az előre elkészített irtószert oldalt formájában egy nagy teljesítményű berendezéssel porlasztjuk a felületre. A technológia lényege, hogy a gép extrém apró molekularészekre bontja s vegyszert, ezáltal annak fajlagos tömege alacsony lesz – megközelíti a levegő tömegét. A könnyű súlynak köszönhetően a cseppecskék tovább fenn tudnak maradni a légtérben, a nagy nyomás hatására pedig messzire el tudnak diffundálni. 
Ezzel a metódussal még a láthatatlan darázsfészkek is elpusztíthatóak, mert minden apró résbe be tud hatolni és csak azután ülepszik le a felületekre. 

Mi történik a darázsirtás után?

Gyakran ismételt kérdések

Szolgáltatási területünk Budapest és 50 km-es vonzáskörzete.

Bővítettük a szolgáltatási területünket, már Somogy, Vas, Baranya és Zala vármegyében is állunk szíves rendelekzésükre!

Az alábbi településeken számíthat ránk:

Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Csobánka, Csomád, Csömör, Délegyháza, Diósd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Érd, Erdőkertes, Etyek, Felsőpakony, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Inárcs, Isaszeg, Kakucs, Kerepes, Kisoroszi, Kistarcsa, Leányfalu, Maglód, Majosháza, Mende, Mogyoród, Monor, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Ócsa, Őrbottyán, Pécel, Péteri, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisvörösvár, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pomáz, Pusztazámor, Remeteszőlős, Solymár
Sóskút, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmiklós, Sződ, Tahitótfalu, Taksony, Tárnok, Telki, Tököl, Törökbálint, Újhartyán, Üllő, Üröm, Vác, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Visegrád

A Rovarstop.info által használt irtószerek kizárólag a rovarokra veszélyesek. Nem kell attól tartani, hogy a háziállatunk vagy egy családtag megbetegszik a vegyszereinktől.

A darazsak előbb-utóbb visszatérnek a fészkükhöz. Mivel a területet lekezeljük darázsirtó vegyszerrel, azzal érintkezve hamarosan mind elpusztul.

A darázsirtást többnyire permetezéssel vagy proffeszionális aerosolos spray-vel végezzük, indokolt esetben porozást alkalmazunk. Bővebben fentebb olvashat róla.

Természetesen igen a válasz. Amennyiben a darazsak fészke nem látható helyen van, megkeressük a röpnyílásokat és ott férkőzünk a kolónia közelébe. Permetezéses technikával mélyre be tudjuk juttatni a hatóanyagot, ezért nem szükséges megbontani az épületet.

Ha már lekezeltünk egy darázsfészket, arra a konkrét területre egész szezonban garanciát vállalunk. Következő évben ez már nem érvényes, hisz az új nemzedék új fészkeket építhet.

A darazsak irtását 15000 Ft-tól vállaljuk. Ez a legalacsonyabb árunk, de minden esetben egyedi árat szabunk, hisz függ a fészek elhelyezkedésétől, számától, a fertőzött terület nagyságától.
A kiszállás Budapest területén ingyenes, 30 km-es körzetben 5000 Ft-ot, messzebb 10000 Ft-ot számolunk fel.
Minden esetben kérjenek egyedi árajánlatot, ez esetben nem lesznek rejtett költséget a helyszínen!

HA BÁRMILYEN TOVÁBBI KÉRDÉSE VAN, KÉRJÜK, HÍVJON BIZALOMMAL!

HÍVJA HÉTFŐTŐL VASÁRNAPIG 08-18 ÓRA KÖZÖTT A 06 30 355 9390 / 06 30 631 2183 TELEFONSZÁMOKAT,
VAGY KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT AZ ALÁBBI GOMBRA KATTINTVA
INFORMÁCIÓ!
darázscsapda

Darázsirtás házilag

Amint megjelennek életterünk körül a bosszantó, sőt ijesztő darazsak, az első gondolatunk, hogy hogyan szabadulhatnánk meg tőle. Sokan ilyenkor az internethez folyamodnak tanácsért, megpróbálják megtalálni

Olvasson tovább »
Scroll to Top