1134 Budapest

Klapka u. 17.

Nyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 08-18

Rovarirtás

Kötelező rovarirtás évente kétszer

Az ÁNTSZ hatóságilag kötelezi rovarirtásra (csótány ellen) évenkénti 2 alkalommal a következõket:
  • egészségügyi intézmények
  • gyermekvédelmi intézmények
  • oktatási intézmények
  • élelmiszerek-, italok elõállítására, kezelésére, tárolására, szállítására, forgalmazására szolgáló intézmények
  • piacok, vásárcsarnokok
  • vendéglátóipari egységek
  • tömegszállások.

A tartós hatás elérése érdekében a permetezés elengedhetetlen módszer. Lényege a tartós méregmezõ létesítése és fenntartása. A megelõzésben is nagy szerepe van, ugyanúgy mint a kihelyezett monitoring csapdáknak, amelyekkel elõre észlelhetõ a fertõzöttség és a kezdeti stádiumban megszüntethetõ. A rovarirtásban a legfontosabb fogalom a megelõzés. Ebbe többek között beletartozik a tisztaság fenntartása és a higiénia megléte.

A permetezésen kívül nagy fertõzöttség esetén szükséges lehet hidegködösítésre, amely az egész légtérre, fal, ill. alapterületre vonatkozik. Lényege: hidegködképzõ berendezéssel az irtószer a légtérbe jut mikronos szemcseméretben. Így az irtószer eljut minden résbe, repedésbe.

Kiegészítõ/megelõzõ módszerként alkalmazható az egyébként igen hatékony gélezés. A permetezéssel ellentétben a hatóanyag fajtája nem idegméreg, hanem gyomorméreg formájában jut be a kártevõ szervezetébe. Lényege: egy speciálisan erre kialakított gélezõ„pisztollyal” kerül kijuttatásra az irtószer, egy zselés állagú anyag, gél formájában. Az anyag megtapad a falon, csempén, szinte minden felületen. Alkalmazási helyei fõként hûtõk mögött, pultok, bolti mérlegek, vágógépek, mosogatók alatt, boilereknél, stb.. Bármely idõszakban elvégezhetõ, boltoknál, üzleteknél nyitva tartás alatt is problémamentesen. A gyomorméreg hatása gyors és a csótányok által a hatása megtöbbszörözõdik. A csótányok elfogyasztják elhullott társaikat, így a méreghatás átvihetõ egyik kártevõ szervezetrõl a másikra. (másodlagos mérgezés, Cascade hatás) Illatanyag a csótányokat vonzza, elfogyasztását biztosítandó.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top