1134 Budapest

Klapka u. 17.

Nyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 08-18

  • Vegyszermentes ágyi poloska irtás a forró gőz erejével

Egy olyan korban, ahol az egészség és a fenntarthatóság mindenki számára előtérbe került, a vegyszermentes ágyi poloska irtás reményt kínál azoknak, akik e kártevőkkel küzdenek, de irtóznak az ipari vegyszerek használatától. A kémiai anyagoktól mentes, teljesen bio irtási módszer nemcsak azt ígéri, hogy megszabadítja otthonát ezektől a kitartó vérszívóktól, de mindezt úgy teszi, hogy közben biztonságos a családja és a környezet számára is. E módszer laboratóriumi vizsgálatokkal és gyakorlati próbákkal is igazoltan képes a peték 100%-át és a kifejlett poloskák valamint bábok több mint 90%-át ártalmatlanítani.

Néhány szó az ágyi poloskákról…

Az ágyi poloskák évszázadok óta együtt élnek az emberekkel, otthonaink repedéseiben megbújva és vérünkből táplálkozva. Ellenálló képességük és gyors szaporodásuk formidábilis ellenfelekké teszi őket. Azonban ha megismerjük az életciklusukat és szokásaikat, már megtettük az első lépést a hatékony küzdelemben irányába.

Az ágyi poloska (Cimex lectularius) eredetileg denevérek élősködője volt, de ma már az ember és egyes háziállatok vérszívójaként is ismert. Ezek a rovarok 5-7 mm hosszúak, barna színűek, és vérszívás után testük kitágul, bíborszínűvé válik. Éjszaka aktívak, és a vérszíváshoz különleges körülmények szükségesek, mint a hő- és szén-dioxid-kibocsátás. Egy nőstény naponta 2-3 petét rakhat, összesen 1000-1500 ivadékot produkálva. A fertőzés felismerése nehéz lehet, mivel az ágyi poloska rejtőzködő életmódot folytat, és sokszor csak a csípésnyomok árulkodnak jelenlétükről.

ágyi poloska
Ágyi poloska - Forrás: Canva

A vegyszermentes ágyi poloska irtás előnyei

Azonnali hatás

A 180 °C-os gőz azonnal elpusztítja az ágyi poloskákat minden fejlődési szakaszban. Nem lesz szükség ismétlő kezelésre

Vírus- és baktériumölő

A gőz az ágyi poloskák mellett a többi kórokozót is elpusztítja, virucid, baktericid és fungicid, így fertőtlenítésre is kiváló

Környezetbarát

Vegyszerek nélkül is hatásos, nem hagy maga után környezeti lábnyomot

Otthonmaradás

Mivel nem keletkezik kellemetlen szag, nedvesség, nem szükséges védőmaszkot viselni a kezelés közben, és nem is kell elhagyni órákra a lakást

Érdekesnek találta? Olvasson tovább!

A hagyományos irtási módszerek

Ágyi poloska irtás hagyományosan
Ágyi poloska irtás hagyományos módszerrel

Az ágyi poloskák irtása olyan kihívás, amely sokakat érint világszerte. Ezek a kis vérszívók nem csak kellemetlenek, de komoly egészségügyi problémákat is okozhatnak. A megszokott kémiai irtás szabályszerűen alkalmazva nagyon hatékony. Azonban az evolúció ezeknél a bestiáknál nagyon gyorsan működik, ugyanis a tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre könnyebben válnak rezisztenssé a hatóanyagokkal szemben.

A kutatók folyamatosan dolgoznak új és újabb vegyszereken és összetételeken, de egyik sem működik sok éven át. A forró gőzzel történő ágyi poloska irtás felé való elmozdulás erre a problémára adott válaszként jött létre, jobb és fenntarthatóbb, mivel a rovarok a magas hőfoknak semmilyen körülmény hatására sem képesek ellenállni.

Miért a vegyszermentes ágyi poloska irtás a jobb választás?

A vegyszermentes módszerek választása azt jelenti, hogy egy olyan kártevőirtási megoldást fogadunk el, amely nemcsak biztonságos, hanem rendkívül hatékony is. A 180°C-os gőzös kezelés nem csak elméletben hangzik jól, hanem gyakorlatban is kiváló eredményeket hoz. A bio gőzkezelés non-toxikus alternatívát kínál az irtószerekkel szemben, amely minden életszakaszban elpusztítja az ágyi poloskákat, anélkül, hogy káros maradványokat hagyna maga után.

Hogyan zajlik a vegyszermentes ágyi poloska irtás?

Előkészületként biztosítsa, hogy a kezelendő felület hozzáférhető legyen, távolítson el mindenféle zavaró dolgot, hogy a gőz mindenhol könnyen elérje a poloskák rejtőzködési helyeit.
Kezelés előtt ne vigyen ki semmit a szobából, lakásból, nehogy azzal a rovarokat is elmozdítsa és kivigye a petéket, amik majd máshol fognak kikelni.

A kezelést előtt megvizsgáljuk a felületeket és meghatározzuk, hogy hol milyen hőfokkal és nyomással kell dolgozni. Különösen fontos ez a kényes textúrák esetén – mint pl. a fa és a terrakotta. Ezeken a helyeken próbafújást végzünk, majd hagyjuk a helyet megszáradni, hogy láthassuk, nem keletkezett-e folt, színváltozás vagy deformáció.

A gép magas hőmérsékletű száraz gőzt adagol koncentráltan, amely – a környezeti hatásoktól függően – fél-egy perc alatt teljesen megszárad.

A gőzzel az egész helyiséget alaposan át kell kezelni. Nagy részletességgel kell dolgozni és végig kell haladni a felületeken. Nem csak az ágy környékét szórjuk be, hanem azt ízekre is szedjük. Be kell fújni az ágyneműt, matracokat, de még az ágy alját is. Ahogyan lefújjuk a parkettát, szegélyeket, ablak- és ajtókereteket, de még az üveget is (ezt különös óvatossággal tesszük, főleg hideg időben). Éppen ezért a kezelés (egyetlen) hátránya a hagyományos ágyi poloska irtással szemben, hogy tovább tart. Egy átlagos szoba kezelési ideje 2-3 óra is lehet. Viszont azonnali hatást érünk el vele és legtöbbször nem kell ismételt irtást végezni.

Nincs.

Gyakran ismételt kérdések a bio ágyi poloska irtásról

Az ágyi poloska irtás gőzzel egyre népszerűbb módszer a kártevők elleni harcban, de természetesen számos kérdés merül fel ezzel kapcsolatban.

A gőz rendkívül hatékony az ágyi poloskák és petéik elpusztításában, mivel a magas hőmérséklet azonnal végzetes számukra. A legtöbb ágyi poloska és petéje 55°C felett elpusztul, a 180°C-os gőz pedig jóval meghaladja ezt a hőmérsékletet, így biztosítva a gyors és hatékony irtást.

Igen, a gőz képes behatolni a nehezen hozzáférhető helyekre, repedésekbe és résbe, ahol az ágyi poloskák szeretnek rejtőzködni. Ez az egyik legnagyobb előnye a gőz alkalmazásának, mivel sok más kezelési módszer nem képes ilyen mélyen behatolni.

A gőz alkalmazása bizonyos anyagokon – mint például a viaszolt fa vagy a finom szövetek – óvatosságot igényel. Azonban a Rovarstop.info által használt modern gőztisztító rendelkezik olyan beállításokkal, amelyek lehetővé teszik a hőmérséklet és a gőz nyomásának szabályozását, így csökkentve a károsodás kockázatát.

A kezelés időtartama függ a kezelendő terület nagyságától és a poloskainvázió súlyosságától. Egy átlagos méretű szoba alapos gőzkezelése akár 2-3 óráig is eltarthat, de nagyon fontos, hogy minden területre kiterjedjen, beleértve a bútorokat, matracokat és egyéb rejtőzködési helyeket.

A kezelés megismétlésének szükségessége függ a poloskainvázió súlyosságától és a kezelés első körének sikerességétől. Általános szabály, hogy ha továbbra is észlelünk aktivitást, érdemes megismételni a kezelést néhány hét elteltével, hogy biztosítsuk az összes poloska és pete elpusztítását. De jellemzően nem lesz rá szükség.

Igen, a gőz hatékony lehet más kártevők, például poratkák és bolhák ellen is. A magas hőmérséklet széles körű kártevőirtó hatással bír, így sokoldalúan alkalmazható a háztartásban. Ha ilyen jellegű problémája van, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén!

HA BÁRMILYEN TOVÁBBI KÉRDÉSE VAN, KÉRJÜK, HÍVJON BIZALOMMAL!

HÍVJA HÉTFŐTŐL VASÁRNAPIG 08-18 ÓRA KÖZÖTT A 06 30 355 9390 / 06 30 631 2183 TELEFONSZÁMOKAT,
VAGY KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT AZ ALÁBBI GOMBRA KATTINTVA
INFORMÁCIÓ!
Scroll to Top