1134 Budapest

Klapka u. 17.

Nyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 08-18

Molyirtás

MOLYIRTÁS

Eleinte csak 1-2 kóbor molylepkével találkozik az ember. Nem is nagyon csinál ebből nagy ügyet. Pár molylepke még nem a világ vége. Még azoknak sem, akik irtóznak tőlük. Valahogy lecsapják, aztán remélik, hogy vége is a dolognak, nem lesz szükségük molyirtásra.

Azonban ez a legtöbb esetben nem oldja meg a molylepkegondot. Rövid időn belül, ha még nem aznap újabb molylepkék jelennek meg a lakásban. Napokig, vagy akár hetekig is eltart, míg az ember el nem jut addig, hogy konkrétabban is utána olvasson a témának.

molylepke

Milyen rovar a moly?

A készletkártevő molyok fajai változatos alapanyagokkal táplálkozhatnak. A fajok (aszalványmoly, lisztmoly) közismerten szemes takarmánnyal, de a háztartásokban megtalálható müzli, csokoládé, dió is kiváló tápanyagot jelent egy-egy tenyészet kialakulásához.

Minden évben felbecsülhetetlen, sokmilliós kárt okoz az emberiségnek néhány jelentéktelennek látszó házimoly (Hofmannophila pseudospretella). Ugyan még hernyó korában történik, mikor megrágja a gyapjúból készült ruhaneműt, szőnyegeket, szőrrel tömött bútorokat, tollat, s általában a lakásban található minden állati eredetű anyagot. Ha zavartalanul működhet, valósággal fölfalja a megtámadott anyagot.

moly

A moly lárvája a károsító, amely a táplálékul szolgáló anyag felszínén szövedéket készít, mely a lárvák ürülékéből képződik. A teljesen kifejlett lárvák elhagyják a táplálékforrásukat. Jellemző rájuk a gyengén fejlett szájszerv így a kifejlett egyed nem károsít csak a jelenléte zavarkeltő. Általában passzív úton terjednek, de az adott helyiségbe be is repülhetnek.
A hőmérséklet és a páratartalom megváltoztatása életfeltételeiket jelentősen rontja, ezért próbáljunk gyakran szellőztetni, alkalmazzunk zsanéros szúnyoghálót hosszas légcseréknél, levegőztetésnél.

molyirtás

A molyok elterjedésének megelőzése

A gyakori szellőztetés kulcsfontosságú, mert így rendszeresen megváltozik a helyiség páratartalmának mértéke.
Az épületekben a zárt helyeken, a ritkán tisztított részeken, nehezen hozzáférhető területeken (pl. hűtőgépek hátsó falán, szekrények mögött) könnyen le tudják rakni a petéiket, és az utódok biztonságos és nyugodt fejlődése garantált (mely egész évben előfordul, mindegyik stádiumban).
Ellenben, ha sikerül többször megmozgatni ezeket a kritikus helyeket, letisztítani az eldugott felületeket, gátat szabhatunk a terjedésüknek.

A molyirtás menete

A házilag végzett molyirtás nem működik! Ennek oka, hogy a szabad forgalomban erre a célra vásárolható szer, molyirtó készítmény nem tartós hatású.
A poloskairtás, a csótányirtás, a hangyairtás nem ugyanolyan eljárást igényel, ezért a molyirtás is teljesen más rovarirtási módozat. Minden egészségügyi szempontból káros rovar ellen végzett kezelésnél más-más, de hasonló rovarirtó szert és többféle technológiát kell alkalmazni. Gyakran a kivitelezés módja is egyedi.

Egy szakember által végzett kezelés, és véglegesen megszüntethető a ruhamoly-, szűcsmoly-, ételmoly- élelmiszermoly, valamint az egyéb raktári molyprobléma!

Mivel a Megrendelő részéről hosszab előkészületre van szükség a moylirtás esetén, rendkívül fontos, hogy a kártevőirtó előzetesen pontosan felmérje a kezelés területét.

A legfontosabb teendők molyirtás esetén, összefoglalva

HA A MOLYIRTÁSSAL KAPCSOLATBAN VAGY A MOLYOK ELLENI VÉDEKEZÉS TÉMAKÖRÉBEN BÁRMILYEN TOVÁBBI KÉRDÉSE VAN, KÉRJÜK HÍVJON BIZALOMMAL!

HÍVJA HÉTFŐTŐL VASÁRNAPIG 08-18 ÓRA KÖZÖTT A

06-30-631-21-83 TELEFONSZÁMOT
VAGY KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT AZ ALÁBBI GOMBRA KATTINTVA
INFORMÁCIÓ!
Scroll to Top