1134 Budapest

Klapka u. 17.

Nyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 08-18

Ózonnal a koronavírus ellen

Az ózon hatásos a koronavírus ellen

A japán kutatók kimutatták, hogy az ózon hatékony a koronavírusok elpusztításában.

A világ országai közül Japánban is nagy erőkkel dolgoznak a Covid-19 gyógymódján. A Fujita Egészségtudományi Egyetem sajtótájékoztatón tette közzé, hogy az ózon már alacsony koncentrábióban (0,05-0,1ppm) is elpusztítja a koronavírust. Ez a mennyiség nem káros az emberi szervezetre, így akár hosszabb időintervallumban sem okozhat problémát.
A kutatók módszere a következő volt: egy zárt kamrában ózongenerátort használtak alacsony ózonkibocsátással, és az eredmények elképesztőek voltak. A vírus fertőzőképessége 90%-kal csökkent 10 órás működés után.
Így arra a megállapításra jutottak, hogy egy folyamatos ózonáramoltatás – akár a mindennapi munka közben is működhet, ezzel a dolgozókat kisebb fertőzésveszélynek tennék ki.

Ennek a kutatásnak az alapján az egyetem kórházában fel is állítottak állandóan működő – kevés ózongázt kibocsátó – ózongenerátorokat a várótermekben és a kórházi szobákban is. Továbbá az orvosi műszerek, eszközök fertőtlenítését is könnyen meg tudják oldani ózonkezeléssel.
A kutatások továbbra is folynak az újabb felfedezések reményében.

koronavírus és maszk
Tumisu képe a Pixabay -en.
A Rovarstop.info szolgáltatásai közé tartozik az ózongenerátoros fertőtlenítés is. Legyen szó az Ön lakásáról, vagy munkahelyéről, megtisztítjuk a kótokozóktól és fertőtlenítjük azt. Kérjen árajánlatot, vagy további információért hívjon minket a +36703140576-os telefonszámon!

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel!

Scroll to Top

Készpénzes fizetés esetén 10% kedvezményt biztosítunk szolgáltatásaink árából

Kérjük, a kedvezmény igénybevételét előre jelezzék!