1134 Budapest

Klapka u. 17.

Nyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 08-18

A nyestek sok problémát idézhetnek elő a házak környezetében. Éjszakai aktivitásuk és a változatos étrendjük miatt egyre inkább megtalálhatók a falvak és városok házaiban. Mivel a nyestek nagyon jó mászók, előszeretettel tartózkodnak a padláson. A pajtákban, fészerben és garázsokban is előfordulnak, ahol jelentős károkat okoznak az ingatlanban vagy az autókban, de akár kórokozókat is terjeszthetnek, mint például a veszettséget.

A kereskedelmi forgalomban kapható termékek, mint például az ultrahangos nyestriasztó vagy a nyestűző spray, legtöbbször nem biztosítják a kívánt eredményt a nyest távoltartásában. Gyakran a gond továbbra is fennáll, és szükségessé válik a szakszerű nyestriasztás.

Nyest által okozott károk, miért szükséges a nyestűzés

Akármilyen szép állat is a nyest, hatalmas károkat képes okozni:

  • Előszeretettel rágja meg a kábeleket, vezetékeket a tetőtérben, ami akár elektromos tűzhez is vezethet.
  • Ezen kívül bármilyen, a padláson tárolt ingóságot megrongálhat.
  • Szívesen tépi szét a szigetelést, az üveggyapotból építi fészkét. Ezzel megrongálja a házak tetőszerkezetét.
  • Vizelete könnyedén átáztatja a födémet, ami miatt foltok és átható szagok keletkeznek.
  • Kedvenc időtöltése, hogy az autók motorterében tanyázik, mert ott jó meleg van. Azonban itt is edzi a fogait, bármit megrágcsál. Belegondolni is bajos, milyen balesetveszélyes, ha elszakad az olajtömlő vagy a fékvezeték.
  • Ráadásul a nyestkarom okozta karcoknak sem örül az autó gazdája.
nyestfészek a padláson
Nyestfészek a padláson

Ellenőrző lista - vajon nyest lakik nálunk?

Az alábbi felsorolással megpróbálunk segítséget nyújtani Önöknek, melyek az egyértelmű jelek arra, hogy egy nyest látogatta meg a házat, talán be is költözött.

Nyest vagy pele?

Lehetséges, hogy mégsem nyest lakik Önnél? Mostanában nagyon gyakori a házak padlásán a nagy pele látogatása. Ez a tenyérnyi kis jószág ugyanolyan hatalmas randalírozást képes véghezvinni, mint a nyest, így hasonlóan zavaró, ha a fejünk felett rohangál és építi fészkét. Ha van leheősége felmenni a padlásra, valószínűleg megtalálja a lakót, hiszen nappal szinte folyamatosan alszik, csak éjszaka jön lendületbe. Ha pedig mégsincs ott, a fészek tartalmáról is megismerhető, mert míg a nyest madárcsontokat hagy maga után, a pele a télre készül és gyűjti be a gyümölcsöket, csonthéjasokat.
Ha többet szeretne tudni a nagy peléről, olvassa el bejegyzésünket a tudástárban.

Ha Ön is tapasztalta a nyestre vagy pelére utaló jelek bármelyikét, vegye fel a kapcsolatot Rovarstop.info-val!

Budapesten, Pest, Vas, Zala, Baranya és Somogy vármegyében állunk az Önök rendelkezésére, akár már másnap.

Hogyan védekezhetünk a nyest ellen?

Élve befogó nyestcsapda

élvebefogó nyestcsapda

A nyestcsapdák alkalmazása hatékony, ám igen hosszadalmas és körülményes folyamat.

A csapdákat ugyanis úgy kell elhelyezni, hogy nem legyen gyanús az okos állat számára, ugyanakkor önként belesétáljon. Ezért álcázni kell úgy, mintha pl. madárfészek lenne. Ehhez szalmával és levelekkel szoktunk körberakni.
Fontos, hogy megfelelő csalit rakjunk a ketrecbe, amire ráugrik a nyest. Mivel kisragadozó, így tökéletes lehet egy kistestű fióka vagy tojás. Ezután már csak várni kell, hogy aztán a csapda ajtaja lecsapódjon.
A probléma itt szokott kezdődni, mert sokszor napokig is eltart, amíg belemegy az állat. Utána pedig el kell vinni elengedni – lehetőleg a természetes élőhelyére, a várostól messze. Félénk embereknek ezt nem ajánjuk, mert igen harcias kis lények, visítanak, harapnak. Ráadásul, ha egynél több egyed lakik nálunk, a folyamatot újra meg kell ismételni.

Porozás - a legeffektívebb nyestriasztó módszer

A Rovarstop.info szakemberei sok anyagot kipróbáltak, ám a leghatásosabb a levendula hatóanyagú por. Nagynyomású porozógép segítségével juttatják ki a padlás felületére, mely segítségével a legkisebb repedésekbe is bejut. Amikor pedig a nyest visszatér az éjjeli vadászatról, ez fogja fogadni. Mit sem sejtve besétál a nyughelyére, ám közben a por rárakódik a bundájára. Olyan öszetétellel rendelkezik a vegyszer, amelyet ki nem áll az állat, annyira irtózik tőle, hogy menekülnie kell. Garantáljuk, hogy amíg a por állagú vegyszer nem lesz eltávolítva az adott helyről, legalább egy-két évig nem fog visszatérni hozzánk.

nagynyomású porozógép
nagynyomású porozógép - Forrás: Canva

Nyestirtás

Ügyeljünk rá, hogy ugyan a nyest nem védett állat, elpusztítani vagy megmérgezni nem szabad – egyéb esetben 3 év szabadságvesztéssel kell számolni! Ezért sem beszélünk irtószerről a nyestek kapcsán.

Gyakran ismételt kérdések

Szolgáltatási területünk Budapest és Pest megye, emellet rendelkezünk kollégákkal Zala, Vas, Baranya és Somogy vármegyében is, hívjon minket bizalommal!

A nyestriasztás ára 45000 Ft-tól kezdődik. Minden esetben az adott helyszín határozza meg, amelyet előre egyeztetünk. Budapesten a kiszállás ingyenes.

Kérje árajánlatunkat!

A nyestek távoltartását speciális porozásos technikával végezzük, amei a leghatékonyabb módszer.

Mivel a nyestriasztó vegyszer nem méreg, ezért nincsen semmilyen hatással a többi háziállatra, mint pl. a macskákra.

HA BÁRMILYEN TOVÁBBI KÉRDÉSE VAN, KÉRJÜK, HÍVJON BIZALOMMAL!

HÍVJA HÉTFŐTŐL VASÁRNAPIG 08-18 ÓRA KÖZÖTT A 06 30 355 9390 / 06 30 631 2183 TELEFONSZÁMOKAT,
VAGY KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT AZ ALÁBBI GOMBRA KATTINTVA
INFORMÁCIÓ!
Scroll to Top

Készpénzes fizetés esetén 10% kedvezményt biztosítunk szolgáltatásaink árából

Kérjük, a kedvezmény igénybevételét előre jelezzék!