1134 Budapest

Klapka u. 17.

Nyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 08-18

A csótányirtás menete hatékonyan, komplex kezeléssel

Kijelenthetjük, hogy a csótányirtás csak ritka esetben lesz 100 %-os az első alkalom után. A legnagyobb hatásfokot úgy érhetjük el, ha összetett módszerekkel, egységben végezzük el a munkát.

Az alábbiakban összefoglaljuk a Rovarstop.info szakértői által alkalmazott csótányirtási folyamatot.

Néhány darabos csótánypopuláció esetén még eredményre vezethetnek a kereskedelemben kapható aeroszolok, porozószerek, kihelyezhető csalétkek, ám nagyobb fertőzöttség esetén mindenképpen szükséges rovarirtó szakembert hívni.

A 06 30 355 9390 és 06 30 631 2183 telefonszámokon hamar elérik a Rovarstop.info kollégáit, akik Budapesten és környékén akár néhány órán belül megszüntethetik a kellemetlenséget okozó problémát.

Nem kell féltenie a kedvencét sem, mert az általunk használt irtószerek egytől-egyig állatbarát termékek!

A hatékony csótányirtás esetén kulcsfontosságú tényező a fertőzöttség meghatározása.

Meg kell figyelni, hogy a csótányok hol fordulnak elő nagyobb számban, honnan bújnak elő. Ez igen nehéz feladat, mert a különböző csótányfajok más-más életmódot folytatnak, de az mindegyikre igaz, hogy rejtőzködik.

Amikor a Rovarstop.info szakembere a helyszínre érkezik, az első információhoz a Megrendelőtől jut. Ha az Ügyfél nem tud kell adatot szolgáltatni, szükséges lehet a csótányok monitorozása, mely során különböző módszerekkel megállapítjuk a helyszínen található rovarok fajtáit, a fertőzöttség mértékét, a búvóhelyek hollétét.

Optimális esetben ezen tények ismeretében kezdjük meg az irtási folyamatot.

csótány keresése

A csótányok előfordulásának leggyakoribb helyei

csótányok a konyhában
csótányok a WC-ben

Előkészületek

Korábban már részleteztük, hogy milyen teendők szükségesek a csótányirtás megkezdése előtt, melyben Önökre nagy mértékben számítunk.
A falfelületeket hozzáférhetővé kell tenni, esetlegesen a nagyobb berendezési tárgyakat ki kell mozdítani a helyükről, és minden helységbe bejutást kell biztosítaniuk, hogy az irtószereket a kellő mennyiségben ki tudjuk helyezni.

A csótányirtás folyamata, a különböző kezelési formák

Ahhoz, hogy elérjük a célt, elsődlegesen vegyi eljárásokat alkalmazunk. A csótányirtó vegyszerek kijuttatása különböző metódusokban zajlik – a helyszín sajátosságait figyelembe véve. Szükség szerint kiegészíthetőek fizikai, illetve biológiai módszerekkel is. Mivel a csótány igen szívós faj, viszonylag könnyedén rezisztenssé válhat az egyes anyagokra, így az engedélyezett irtószerek széles skálája folyamatosan változik, bővül.

csótányirtás permetezéssel

Csótányirtás permetezéssel

A permetszerekben a hatóanyagok apró, finom részecskékben vannak jelen, melyet vízzel kell hígítani a kifújás előtt. Minden esetben figyelembe vesszük a helyszín sajátosságait, mert egyes termékek beszívódnak a porózus felületekbe, ahol könnyen elvesztik a hatásukat, míg bizonyos anyagokat kifejezetten úgy fejlesztettek ki, hogy a liposzómákhoz hasonlóan a hatóanyagok elnyújtottan adják le. Ahhoz, hogy eléggé hatékony legyen a kezelés, gondot kell fordítani a permetszer egyenletes kijuttatására és az előírt koncentrációra.
Sávos permetezést, tartós méregmezőt azokon a helyeken képzünk, ahol a csótányok a legtöbbször vannak jelen, ezért is fontos ismerni a közlekedési területüket.

Mivel a falak általános szennyezettsége (olaj- és zsírtartalma) nagy mértékben befolyásolja a vegyszerek hatóidejét, szükséges a felületek előzetes kitakarítása, különben az irtás nem lesz hatékony.

Permetezéssel történő csótányirtás esetén ügyelni kell rá, hogy az élelmiszereket előzetesen zárja el a Megrendelő, illetve, ha mégis ott marad, ki kell dobni, mert fogyasztásra alkalmatlan! Azokat a felületeket pedig, melyek élelmiszerrel érintkezhetnek (pl. asztalok, étkező- és előkészítő pultok) a kezelés után tisztítószerrel le kell mosni!

Csótányirtás géllel

A csótány elleni gél irtó hatóanyagot tartalmaz olyan csalétekkel párosítva, mely ezen rovarok számára vonzó.
A Rovarirtó szakemberek a gélezést kiegészítő kezelésként és szintfenntartásra szokták alkalmazni, mivel a hatása kiugróan hosszú a többi szerhez képest. Közvetlenül a tubusból / tartályból juttatják a száraz, tiszta felületekre, a csótányok vonulási területeire. Nagy előnye, hogy olyan helyek is kezelhetők vele, melyek a permetezéssel nem hozzáférhetőek – pl. elektromos szekrények, érzékeny berendezések. Fontos azonban, hogy a géllel kezelt részen más vegyszerrel ne takarítsunk, mert azok elriszthatják a csótányokat, illetve nem szabad lemosni, csak a több hónapos hatóidő után!

porozás elektromos eszközökön

Csótányirtás porozással

A por alapú irtószereket akkor érdemes használni, ha olyan területet kell kezelni, ami nem érintkezhet nedvességgel (pl. elektromos berendezések). A kiszórt por azonban nem esztétikus, így a Megrendelők gyakran rövid időn belül eltávolítják, ezzel megszüntetve a hatását. Éppen ezért a szakemberek csak nagyon ritkán alkalmazzák a porozást kiegészítő kezelésként.

Hidegködös csótányirtás

Speciális hidegködképző berendezéseket használnak a rovarirtók a ködképzése. Ennek mechanizmusa, hogy vízzel kevert porított formában a vegyszert kifújják a csótányok életterére, mely a nagyobb nyomás hatására a repedésekbe is be tud hatolni. Kis idő múlva a víz elpárolog, és az apró szemcsék a felülethez tapadnak. Ezen kezelés során ügyelni kell rá, hogy az ajtók, ablakok zárva, a légkondicionálók és ventilátorok pedig lekapcsolva legyenek a kezelés után legalább fél-egy órát. A hidegködképzést akkor indokolt végrehajtani, ha a terület túlfertőzött és zsúfolt, több nehezen hozzáférhető hely van a helyiségben. Amennyire lehetséges, a Megrendelő húzza ki a faltól a bútorokat, és nyissa ki azok ajtajait, hogy a köd jobban be tudjon mindenhova szivárogni! Szakembereink többször alkalmazzák permetezéssel kombinálva, mely során a hidegköd kiűzi a rovarokat a rejtekhelyükről, és azok belefutnak a tartós méregmezőbe, végül elpusztulnak.

Ha Önnek is meggyűlt a baja a csótányokkal, hívjon minket, vagy kérjen árajánlatot!

HA A CSÓTÁNYIRTÁSSAL KAPCSOLATBAN VAGY A CSÓTÁNYOK ELLENI VÉDEKEZÉS TÉMAKÖRÉBEN BÁRMILYEN TOVÁBBI KÉRDÉSE VAN, KÉRJÜK HÍVJON BIZALOMMAL!

HÍVJA HÉTFŐTŐL VASÁRNAPIG 08-18 ÓRA KÖZÖTT A

06 30 355 9390 ÉS 06 30 631 2183 TELEFONSZÁMOT
VAGY KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT AZ ALÁBBI GOMBRA KATTINTVA
INFORMÁCIÓ!
Share on facebook
Share on email
Share on pinterest
Share on print
Scroll to Top