1134 Budapest

Klapka u. 17.

Nyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 08-18

A csótányirtás menete hatékonyan, komplex kezeléssel

Kijelenthetjük, hogy a csótányirtás csak ritka esetben lesz 100 %-os az első alkalom után. A legnagyobb hatásfokot úgy érhetjük el, ha összetett módszerekkel, egységben végezzük el a munkát.

Az alábbiakban összefoglaljuk a Rovarstop.info szakértői által alkalmazott csótányirtási folyamatot.

Néhány darabos csótánypopuláció esetén még eredményre vezethetnek a kereskedelemben kapható aeroszolok, porozószerek, kihelyezhető csalétkek, ám nagyobb fertőzöttség esetén mindenképpen szükséges rovarirtó szakembert hívni.

A 06 30 355 9390 és 06 30 631 2183 telefonszámokon hamar elérik a Rovarstop.info kollégáit, akik Budapesten és környékén akár néhány órán belül megszüntethetik a kellemetlenséget okozó problémát.

Nem kell féltenie a kedvencét sem, mert az általunk használt irtószerek egytől-egyig állatbarát termékek!

A hatékony csótányirtás esetén kulcsfontosságú tényező a fertőzöttség meghatározása.

Meg kell figyelni, hogy a csótányok hol fordulnak elő nagyobb számban, honnan bújnak elő. Ez igen nehéz feladat, mert a különböző csótányfajok más-más életmódot folytatnak, de az mindegyikre igaz, hogy rejtőzködik.

Amikor a Rovarstop.info szakembere a helyszínre érkezik, az első információhoz a Megrendelőtől jut. Ha az Ügyfél nem tud kell adatot szolgáltatni, szükséges lehet a csótányok monitorozása, mely során különböző módszerekkel megállapítjuk a helyszínen található rovarok fajtáit, a fertőzöttség mértékét, a búvóhelyek hollétét.

Optimális esetben ezen tények ismeretében kezdjük meg az irtási folyamatot.

csótány keresése

A csótányok előfordulásának leggyakoribb helyei

csótányok a konyhában
csótányok a WC-ben

Előkészületek

Korábban már részleteztük, hogy milyen teendők szükségesek a csótányirtás megkezdése előtt, melyben Önökre nagy mértékben számítunk.
A falfelületeket hozzáférhetővé kell tenni, esetlegesen a nagyobb berendezési tárgyakat ki kell mozdítani a helyükről, és minden helységbe bejutást kell biztosítaniuk, hogy az irtószereket a kellő mennyiségben ki tudjuk helyezni.

A csótányirtás folyamata, a különböző kezelési formák

Ahhoz, hogy elérjük a célt, elsődlegesen vegyi eljárásokat alkalmazunk. A csótányirtó vegyszerek kijuttatása különböző metódusokban zajlik – a helyszín sajátosságait figyelembe véve. Szükség szerint kiegészíthetőek fizikai, illetve biológiai módszerekkel is. Mivel a csótány igen szívós faj, viszonylag könnyedén rezisztenssé válhat az egyes anyagokra, így az engedélyezett irtószerek széles skálája folyamatosan változik, bővül.

csótányirtás permetezéssel

Csótányirtás permetezéssel

A permetszerekben a hatóanyagok apró, finom részecskékben vannak jelen, melyet vízzel kell hígítani a kifújás előtt. Minden esetben figyelembe vesszük a helyszín sajátosságait, mert egyes termékek beszívódnak a porózus felületekbe, ahol könnyen elvesztik a hatásukat, míg bizonyos anyagokat kifejezetten úgy fejlesztettek ki, hogy a liposzómákhoz hasonlóan a hatóanyagok elnyújtottan adják le. Ahhoz, hogy eléggé hatékony legyen a kezelés, gondot kell fordítani a permetszer egyenletes kijuttatására és az előírt koncentrációra.
Sávos permetezést, tartós méregmezőt azokon a helyeken képzünk, ahol a csótányok a legtöbbször vannak jelen, ezért is fontos ismerni a közlekedési területüket.

Mivel a falak általános szennyezettsége (olaj- és zsírtartalma) nagy mértékben befolyásolja a vegyszerek hatóidejét, szükséges a felületek előzetes kitakarítása, különben az irtás nem lesz hatékony.

Permetezéssel történő csótányirtás esetén ügyelni kell rá, hogy az élelmiszereket előzetesen zárja el a Megrendelő, illetve, ha mégis ott marad, ki kell dobni, mert fogyasztásra alkalmatlan! Azokat a felületeket pedig, melyek élelmiszerrel érintkezhetnek (pl. asztalok, étkező- és előkészítő pultok) a kezelés után tisztítószerrel le kell mosni!<