1134 Budapest

Klapka u. 17.

Nyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 08-18

A professzionális patkányirtás segít megszabadulni a rendkívül veszélyes, betegségeket terjesztő patkányoktól, amelyek ráadásul az épületekben is maradandó károkat okozhatnak. 

Miért szükséges irtani a patkányokat?

A patkányok hírhedt fertőzőképessége sajnos igaz. Állatokra és emberekre egyaránt veszélyesek, a szalmonellafertőzés mellett a murin tífusz (rágcsáló kiütéses tífusz) is a patkányok eredménye. A középkorban a fekete halál, a pestis megtizedelte a népességet minden városban, szinte megállíthatatlan volt a terjedése. Természetesen ma ettől már nem kell tartanunk, de ha a patkányok szabadon terjednének, elszabadulna a pokol.

vándorpatkány
Vándorpatkány - Forrás: Canva

Jól látható, hogy a patkányirtás szükséges.
Fontos, hogy megelőzzük az épületekben tett szerkezeti károkat – nem is beszélve a fertőzések terjesztéséről.

Érdekesség

rengeteg patkány
Tovább olvasom
A ’70-es években Budapesten több patkány élt, mint ember. 1971-ben a Bábolnai Állami Gazdaság egy új módszerrel kezdte meg a patkánymentesítést Budapestszerte, amely igen hatékonynak bizonyult. Összetett, alaposan kidolgozott tervet készítettek, és lépésről lépésre szabadították fel a várost. A pályázati kiírás szerint vállalniuk kellett, hogy a patkánymentes állapotot fenn is kell tartaniuk.
döglött patkány
Tovább olvasom
Habár egészen jól sikerült fenntartani a patkánymentességet, a kutatók rájöttek, hogy ezt a helyzetet nem szabad megőrizni, igenis szükség van a patkányokra. Jelenlétük kis számban nélkülözhetetlen, mert egyrészt szeretik a csótányokat elfogyasztani, másrészt pedig keskeny testükkel vonulva a szűk csatornajáratokat megtisztítják. Ezért olykor direkt engednek szabadon ivartalanított egyedeket.
házi kedvenc patkány
Tovább olvasom
Ha a patkányok boldogok, csattogó hangot adnak ki.
Akár 1 m magasra is fel tudnak ugrani.
A hosszú farkukkal szabályozzák a testhőmérsékletüket.
A világ egyik legokosabb állata, sokan házi kedvencként is tartják.
Előző
Következő

A patkányok velünk együtt élnek

Ezek a rágcsálók nagyon kedvelik a könnyen megszerezhető táplálékot. Mi, emberek tálcán kínáljuk számukra a jobbnál jobb falatokat a lakóhelyünk környezetében. Gyakorlatilag mindent megesznek, bogarakat, magvakat, gyümölcsöket, kisebb állatokat is, de kedvencük a tojás. Így a háztáji madarak sincsanak biztonságban.
Gond nélkül el tudnak rejtőzni a ház körül, akár a burkolatok alá is beférkőznek és ott alakítják ki a fészküket, de igen gyakoriak a pincékben, padlásokon is. Kültéren a raktárakban, tárolókban gyűlnek össze, vagy társasházak esetében jellemzően a szeméttárolókban, -ledobókban találkozhatunk velük.

Kötelező rágcsálóirtás

Közintézményekben igen gyakori a patkányok megjelenése. Élelmiszer- és vendéglátóipari egységekben, csomagolóüzemekben különös gondossággal kell eljárni, nehogy a fertőzést átterjesszék az ételre. Nem csak a rendetlenségre, koszra jelennek meg, hanem bekerülhetnek az érkező áruval – még külföldről is, vagy a csatornahálózaton keresztül besétálhatnak.

A vendéglátó egységeket, társasházakat, intézményeket jogszabály kötelezi a rendszeres rágcsálóirtásra. A járványügyi rendelet kimondja, hogy a cégeknek állandó védelmet kell biztosítani a rágcsálók ellen.

Amennyiben az Ön cége a Rovarstop.info szolgáltatását veszi igénybe, mi hivatalos dokumentummal igazoljuk, hogy az irtás vagy épp a megelőzés megtörtént.
Szerződéskötés esetén, a rendszeres monitoringgal garantálni tudjuk, hogy a vállalkozás területe rágcsálómentes lesz. Társasházak részére kedvező árajánlatot biztosítunk, mert tisztában vagyunk vele, hogy a lakóházak kifejezett figyelmet érdemelnek ezen a téren.

patkányirtás jogi kötelezettség
A rágcsálóirtás jogszabályi kötelezettség

Honnan tudjuk, hogy patkányt találtunk?

Biztosak csak akkor lehetünk benne, ha meglátjuk magát az állatot. Azonban van néhány egyértelmű nyom, amikor patkányra kell gyanakodnunk:

Megelőzés – védekezés a patkányok ellen

Ha szeretnénk elkerülni, hogy a környezetünkbe költözzenek a patkányok, néhány óvintézkedést tegyünk meg. Ez a patkányok elleni védekezés első fázisa.

patkányirtás
Védekezés a patkányok ellen - Forrás: Canva

A hatásos patkányirtás folyamata

Ha valaki patkányt észlel a környezetében, gyorsan szeretne cselekedni. A patkányméreg kihelyezése látszólag a legegyszerűbb megoldás, azonban nagyon káros lehet, ha van más háziállat vagy kisgyerek is van a házban. Ezért nem érdemes kockáztatni a használatát. Ráadásul a boltokban árusított patkánymérgek alacsonyabb koncentrációjú hatóanyagot tartalmaznak, így lehetséges, hogy nem is pusztítják el az összes rágcsálót a környéken. Érdemes tehát szakképzett patkányirtót hívni, aki pontosan tudja, mi a teendő, hogy a rágcsálók végleg eltűnjenek.

kihelyezett patkányirtó készülék
patkányirtás egy pincében

Gyakran ismételt kérdések

Ha valaki az internetet böngészi, számos módszert talál a patkányirtásra. Ezeket meg lehet ugyan próbálni, de nem ajánljuk, mert a hatásosságuk megkérdőjelezhető, és a próbálkozási idő alatt csak tovább szaporodik az alom.

Ha a patkányok több, mint 75 gramm sót elfogyasztanak, nem képesek életben maradni. Kisebb mennyiségben pedig idegrendszeri, fejlődési betegségük lesz. Habár ez igen költséghatékonynak hangzik, nem egyszerű megetetni velük ezt a sómennyiséget. Sőt szinte lehetetlen, hiszen a víz hatástalanítja, felhígítja a mennyiséget. Illetve kizárólag 1-2 egyed esetén érdemes próbálkozni ezzel a módszerrel.

Az egyik legismertebb házi praktika a szódabikarbóna használata. Amint a patkányok megeszik a szódabikarbónát, az reakcióba lép az állat gyomorsavával. Mivel a patkányok nem képesek gáz kibocsátására, egy idő után elpusztulnak. Azonban ez kicsit sem humánus módszer és nincs is rá garancia. Ráadásul hogyan etetünk meg velük nagyobb mennyiségű szódabikarbónát?

A Rovarstop.info szakemberei kültéren alkamaznak füstölést is. Ha meglelik a patkánylyukat, befújják a méregmezőt és betemetik a kijutási pontokat. Ezáltal a patkányok elpusztulnak odabent.

A patkányirtás ára függ a terület nagyságától, az irtási módszertől és az ingatlan helyétől. A részletek pontos ismerete után tudjuk az árat meghatározni. Budapesten a kiszállás ingyenes.

Kérje árajánlatunkat!

Szolgáltatási területünk Budapest és Pest megye, de Zala, somogy és Vas vármegyében is állunk rendelkezésükre. Hívjon minket bizalommal!

HA BÁRMILYEN TOVÁBBI KÉRDÉSE VAN, KÉRJÜK, HÍVJON BIZALOMMAL!

HÍVJA HÉTFŐTŐL VASÁRNAPIG 08-18 ÓRA KÖZÖTT A 06 30 355 9390 / 06 30 631 2183 TELEFONSZÁMOKAT,
VAGY KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT AZ ALÁBBI GOMBRA KATTINTVA
INFORMÁCIÓ!
Scroll to Top