1134 Budapest

Klapka u. 17.

Nyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 08-18

Patkányirtás

A patkányok rendkívül veszélyes állatok. A murin tífuszt, a leptoszpirózist, a trichinellózist és a szalmonella fertőzést közvetíthetik emberre. A murin tífusz más néven rágcsáló kiütéses tífusz. A leptoszpirózis forrásai általában az olyan kisemlősök, mint a patkány. Vizeletükkel baktériumot juttatnak a talajba és a vizekbe, amely bőrön és nyálkahártyán keresztül az emberi szervezetre is veszélyes.

Fertőzött vizek kapcsán, vagy mezőgazdasági munka során lehet ilyen baktériummal érintkezni. A vándorpatkány szívesen eszik döghúst, ezért könnyen megfertőződhet a trichina nevű baktériummal.

patkány egy kerítésen
Alexas Fotos fotója a Pexels oldaláról

A sertés elfogyasztja a patkányt, majd az ember elfogyasztja a sertéshúst. Az ember leggyakrabban akkor fertőződik meg, ha nyers sertéshúst fogyaszt.
Patkányharapáskor a sebbe kórokozók kerülhetnek, amelyek emberi megbetegedést okozhatnak, ilyen például a patkányharapási láz is. A pestis terjesztésében a házi patkánynak volt jelentős szerepe.

A patkányok szívesen fogyasztják az emberi fogyasztásra szánt élelmiszereket és a takarmányt is. Ürülékkel és vizelettel megfertőzve azt. Fogaik egész életükben nőnek, ezért folyamatosan rágniuk kell. Ezzel hatalmas károkat okoznak a szennyvíz-hálózatban, az elektromos kábelekben és a gátakban. A termények tároló helyeit és göngyölegeit is tönkretehetik.

Házon vagy lakáson belül az álmennyezetben és a burkolatban van a búvóhelye. Házon kívül a tároló- és raktárhelyiségekben, a padláson, a pincében, és a csatornahálózatban fordulhat elő. Élelmiszeripari egységeknél, raktár épületekben, éttermekben, szállodákban: Az élelmiszer környezetében tartózkodik. Irodaházakban: A parkolóházban, a csatornahálózatban és az alagsorban okoz gondot.

Jogszabály kötelezi a vendéglátó egységet a rágcsálóirtásra. Ezek az irtások általában megelőző jellegűek, de akkor is szükség lehet az irtásra, ha már jelentkezett a probléma. Patkány bekerülhet a vendéglátó egységbe a beérkezett áruval, a csatornából vagy akár az utcáról is. A törvény azt is kimondja, hogy cégek és vállalatok esetén állandó védelmet kell fenntartani a rágcsálók ellen.

Kiszállás után a szükséges dokumentumokat átnyújtjuk önöknek. Ezek a dokumentumok hivatalosan igazolják, hogy a megelőzés, avagy az irtás megtörtént. A szerződés megkötése után, biztosítjuk cége rágcsálómentes állapotát!

A patkányirtás folyamata

  • A fertőzés megállapítása és az engedélyezett szerforma kiválasztása patkányirtáshoz
  • A patkányirtás megkezdése a mérgezett csalétek kihelyezésével, etetőládába vagy prizmába
  • A csapdák ellenőrzése 7-10 naponta
  • A fogyasztás megszűnése estén további ellenőrzés
  • Vizsgálati jelentés készítése a patkányirtásról
  • A megrendelő kérésére folyamatos mentesség fenntartás rendelhető
  • Patkányirtás után a tetemek összegyűjtése a megrendelő igénye szerint.
kihelyezett patkányirtó készülék
patkányirtás egy pincében
Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top