1134 Budapest

Klapka u. 17.

Nyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 08-18

Penészmentesítés ózonnal

Amennyiben egy helyiségben magas a relatív páratartalom, könnyen kialakulhat a penészedés. A jellegzetes dohos, édeskés szag már előjele lehet a penészgombáknak, melyek azután igen gyorsan el tudnak szaporodni. Erős allergiás reakciót is kiválthatnak a láthatatlan spórák a levegőben, de ha a már a falon is megjelenik, esztétikai problémát is okoz.

penészes wc

Az ózongenerátoros penészirtás egy modern megoldás a penész eltávolítására, és sokkal hatékonyabb a hagyományos vegyszeres tisztításnál.

A penészről röviden

A penészgombák a soksejtű, hifás gombák csoportjába tartoznak, és több ezer fajt foglalnak magukba. Léteznek „jótékony” penészgombák, melyeket az élelmiszeriparban hasznosítanak (például sajtok, szalámik készítésére) vagy gyógyszerek előállítására.
Azonban legtöbbünk az ételek felületén keletkező penészt ismeri (ilyenkor már nem ehető az élelmiszer, romlásnak indult), valamint a lakás sarkaiban jelentkező „fekete foltot”.
Fajtától függetlenül a penész spórákkal szaporodik, melyek láthatatlanul terülnek el a levegőben.

penészes fal

Egyes fajok nagyon allergének, ezek általában felső légúti betegséget okoznak.
Lehetséges, hogy még nem is észlelte a penészt a lakásban, de szűnni nem akaró köhögés, tüsszögés, akár szemirritáció, légzési nehézség keríti hatalmába – és a sok orvosi vizsgálat nem derített ki semmit.
Ilyenkor érdemes lehet egy műszeres vizsgálatot készíttetni, mely kimutatja a penészspórák koncentrációját a levegőben.
Amennyiben megbizonyosodunk a penész jelenlétéről, a légtisztítás fontos lépés a spórák elpusztításában.

A kereskedelmi forgalomban sokfajta vegyszer létezik, melyek a penész eltávolítását ígérik (pl. Szavo, Ultra).  Ezek sokszor hatásosak, a penész eltűnik. Látszatra! Majd kis idő elteltével ismét megjelennek a már ismert foltok a falon, bútorokon.
Ennek az az oka, hogy csak helyi kezelés történt, a spórák tovább szállnak a levegőben, és folyamatosan szaporodnak, majd újból megtelepednek a kényes pontokon.

A leghatékonyabb penészeltávolítás módszere 3 lépésből áll

Az ózongáz (O3) oxidáló hatása rendkívüli, akár 3000-szer jobban fertőtlenít, mint a klór. Az ózon molekula naszcensz oxigénje reakcióba lép a gombákkal, elpusztítja a spórákat még a nehezen hozzáférhető helyeken is, például a szekrények hátulján, vagy akár a tapéta alatt. Továbbá a kellemetlen szagokat is megszünteti, az ózonkezelés után friss, üde illat keletkezik.

A Rovarstop.info szakemberei nagy körültekintéssel alkalmazzák az ózóngenerátort a legjobb hatásfok elérése érdekében.

Amennyiben Ön is szeretne véget vetni a penészedésnek, hívja kollégáinkat a +36-70-314-0576-os telefonszámon, vagy kérjen árajánlatot!

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel!

Scroll to Top