1134 Budapest

Klapka u. 17.

Nyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 08-18

Ágyi poloskák az új lakásban?! Mik az ágyi poloska jelei?

Tegnap csörgött a telefon, és a vonal végén egy elkeseredett hangot hallottunk. Azonnali ágyi poloska irtáshoz hívtak, mert az újonnan vásárolt lakásban hemzsegtek a vérszívók.

Ekkor Ügyfelünk nemrég vásárolta élete első ingatlanát, természetes hát, hogy madarat lehetett volna vele fogatni és minél előbb be szeretett volna költözni. El is jött az átadás napja, minden rendben zajlott. A lakást bútorozottan adták át, de a kipakolást bevállalta plusz költségként, esetleg a használható dolgokat fel is használja, hisz fiatal révén amúgy sincs túl sok bútora. Mivel egy tisztasági festést meg kell ejteni, nekiláttak a munkálatokhoz. Összehúzták középre a berendezést és mit sem sejtve elkezdték felkeverni a diszperzitet. Ekkor vették észre, hogy a parketta tövében és a konnektoroknál furcsa fekete pöttyök vannak. Tüzetesebben megvizsgálva az egész lakás tele volt ezekkel a foltokkal. A barnás-vöröses foltok mellett pedig hevertek levedlett kitinpáncél darabok is. Itt jött el az idő, hogy minket tárcsáztak.

ágyi poloska jelei a kép mögött

Ágyi poloska jelei, hol keressük

SOS kiérkeztünk a lakásba és nem is volt kétségünk az ágyi poloskák jelenlétéről. Nem csak az ott hagyott ágy volt tele, néhol még a tapéta alá is rejtőztek. Felmérésünk alapján rendkívül nagy populáció lakott az 50 m2-en, ezért sajnos a bútorokat sem lehetett megmenteni. Beférkőztek a pozdorja rései közé, a matrac belsejébe, de néhol még a falrepedésekbe is.
Ebben a cikkünkben vizuálisan is bemutatjuk, hol kell keresni az ágyi poloskák jeleit.

Hogyan kell kezelni az ágyi poloskával fertőzött bútorokat?

Nagyobb elterjedés esetén nincs értelme irtószerrel kezelni a lakás berendezését, mert nem biztos, hogy az anyag mélyére be tud jutni, ezáltal újra termelődik a szaporulat. Az érintett fertőzött bútorokat meg kell semmisíteni! Nagyon fontos, hogy elszállításnál alaposan be legyen csomagolva minden, különben még a kirakodás közben is eltévedhet néhány egyed. Ha egyszerűen, zsákolás nélkül vinnénk le a lépcsőházban a lomokat, valószínűleg lehullanának, és a szomszédok is kapnának hívatlan látogatókat. Ezt pedig mindenképpen meg kell akadályozni, mert ez az ágyi poloska elleni védekezés egyik pillére.

ágyi poloskás bútorok becsomagolva
A lakás ágyi poloskával fertőzött bútorait alaposan be kell csomagolni.

Miután felraktuk a bútorokat a kocsira, el kell szállítani és biztonságosan megsemmisíteni, hogy a terjedést megállítsuk.

Megtisztító rovarirtás

Mivel a kis lakás teljes mértékben kiürült, könnyebb dolgunk volt az ágyi poloska irtással. Alaposan befújtuk az egész területet permetszerrel, különösen ügyelve a repedésekre, falszegélyekre. A hatóanyag sajnos a petéket nem képes elpusztítani, ezért érdemes kb. két hét múlva egy ismétlő kezelést csinálni, és a festés, majd a beköltözés csak ezután történhet meg.

Ezt a történetet azért osztottuk meg Önökkel, hogy lakás vásárlása esetén a bogarak jelenlétét is számításba kell venni. Alaposan le kell ellenőrizni a helyszínt.
Most öröm az ürömben, hogy időben feltűntek a vérszívók, és ki lehetett irtani őket, de ha a birtokba vétel után bújnak elő a rejtekükből, valószínűleg az összes saját bútortól el kellett volna köszönni.

Ön is ingatlanvásárlás előtt áll? Kétségei merülnek fel, hogy élnek-e rovarok a lakásban? Keresse a Rovarstop.info-t!

Kedvezményes áron felmérjük a helyszínt – a szakértő szemeink tudják, merre kell keresni a rovarokat – és ha beavatkozásra van szükség, el is tudjuk végezni az ágyi poloska irtást.

Tárcsázza a 06 30 355 9390 és 06 30 631 2183 telefonszámok egyikét! Kollégáink Budapesten és környékén akár néhány órán belül a helyszínen lehetnek.

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel!

Share on facebook
Share on email
Share on pinterest
Share on twitter
Scroll to Top