1134 Budapest

Klapka u. 17.

Nyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 08-18

Ágyi poloskák az új lakásban?! Mik az ágyi poloska jelei?

Tegnap csörgött a telefon, és a vonal végén egy elkeseredett hangot hallottunk. Azonnali ágyi poloska irtáshoz hívtak, mert az újonnan vásárolt lakásban ágyi poloska jeleit találták, hemzsegtek a vérszívók.

Ügyfelünk nemrég vásárolta élete első ingatlanát, természetes hát, hogy madarat lehetett volna vele fogatni és minél előbb be szeretett volna költözni. El is jött az átadás napja, minden rendben zajlott. A lakást bútorozottan adták át, de a kipakolást bevállalta plusz költségként, esetleg a használható dolgokat fel is használja, hisz fiatal révén amúgy sincs túl sok bútora. Mivel egy tisztasági festést meg kell ejteni, nekiláttak a munkálatokhoz. Összehúzták középre a berendezést és mit sem sejtve elkezdték felkeverni a diszperzitet. Ekkor vették észre, hogy a parketta tövében és a konnektoroknál furcsa fekete pöttyök vannak. Tüzetesebben megvizsgálva az egész lakás tele volt ezekkel a foltokkal. A barnás-vöröses foltok mellett pedig hevertek levedlett kitinpáncél darabok is. Itt jött el az idő, hogy minket tárcsáztak.

ágyi poloska jelei a kép mögött

Ágyi poloska jelei, hol keressük

SOS kiérkeztünk a lakásba és nem is volt kétségünk az ágyi poloskák jelenlétéről. Nem csak az ott hagyott ágy volt tele, néhol még a tapéta alá is rejtőztek. Felmérésünk alapján rendkívül nagy populáció lakott az 50 m2-en, ezért sajnos a bútorokat sem lehetett megmenteni. Beférkőztek a pozdorja rései közé, a matrac belsejébe, de néhol még a falrepedésekbe is.
Ebben a cikkünkben vizuálisan is bemutatjuk, hol kell keresni az ágyi poloskák jeleit.

Hogyan kell kezelni az ágyi poloskával fertőzött bútorokat?

Nagyobb elterjedés esetén nincs értelme irtószerrel kezelni a lakás berendezését, mert nem biztos, hogy az anyag mélyére be tud jutni, ezáltal újra termelődik a szaporulat. Az érintett fertőzött bútorokat meg kell semmisíteni! Nagyon fontos, hogy elszállításnál alaposan be legyen csomagolva minden, különben még a kirakodás közben is eltévedhet néhány egyed. Ha egyszerűen, zsákolás nélkül vinnénk le a lépcsőházban a lomokat, valószínűleg lehullanának, és a szomszédok is kapnának hívatlan látogatókat. Ezt pedig mindenképpen meg kell akadályozni, mert ez az ágyi poloska elleni védekezés egyik pillére.

ágyi poloskás bútorok becsomagolva
A lakás ágyi poloskával fertőzött bútorait alaposan be kell csomagolni.

Miután felraktuk a bútorokat a kocsira, el kell szállítani és biztonságosan megsemmisíteni, hogy a terjedést megállítsuk.

Megtisztító rovarirtás

Mivel a kis lakás teljes mértékben kiürült, könnyebb dolgunk volt az ágyi poloska irtással. Alaposan befújtuk az egész területet permetszerrel, különösen ügyelve a repedésekre, falszegélyekre. A hatóanyag sajnos a petéket nem képes elpusztítani, ezért érdemes kb. két hét múlva egy ismétlő kezelést csinálni, és a festés, majd a beköltözés csak ezután történhet meg.

Ezt a történetet azért osztottuk meg Önökkel, hogy lakás vásárlása esetén a bogarak jelenlétét is számításba kell venni. Alaposan le kell ellenőrizni a helyszínt.
Most öröm az ürömben, hogy időben feltűntek a vérszívók, és ki lehetett irtani őket, de ha a birtokba vétel után bújnak elő a rejtekükből, valószínűleg az összes saját bútortól el kellett volna köszönni.

Ön is ingatlanvásárlás előtt áll? Kétségei merülnek fel, hogy élnek-e rovarok a lakásban? Keresse a Rovarstop.info-t!

Kedvezményes áron felmérjük a helyszínt – a szakértő szemeink tudják, merre kell keresni a rovarokat – és ha beavatkozásra van szükség, el is tudjuk végezni az ágyi poloska irtást.

Tárcsázza a 06 30 355 9390 és 06 30 631 2183 telefonszámok egyikét! Kollégáink Budapesten és környékén akár néhány órán belül a helyszínen lehetnek.

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel!

Scroll to Top