1134 Budapest

Klapka u. 17.

Nyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 08-18

Csótány-monitoring: megvizsgáljuk, mekkora a csótányfertőzöttség

Sok esetben szükséges lehet a csótányfertőzöttség felderítésére. Ha meg kell tudnunk, hogy mekkora a csótánypopuláció, vagy hol vannak a gócpontok, a monitoring-rendszert hívjuk segítségül. A csótányok elleni védekezés legalapvetőbb mozzanata az előzetes rovarmonitorozás.

Ha meg szeretné tudni, Önnél mennyi csótány található, keresse a Rovarstop.info kollégáit a 06 30 355 9390 és 06 30 631 2183 telefonszámokon. Budapesten és környékén akár néhány órán belül a helyszínen lehetnek és megkezdhetik a monitorozást.

Mikor szükséges a csótányok megfigyelése?

A monitorozás folyamata

A Rovarstop.info szakemberei elsődlegesen elbeszélgetnek a Megrendelővel, megismerik a tapasztalatait. Ezután a hagyományos módszer mellett (szemrevételezés, kutatás) többnyire kétfajta módszert alkalmaznak a helyszínen:

Csótánycsapda

A kereskedelemben kapható csótánycsapdák a reklámok fókuszában vannak. Ennek ellenére a csótányok házilagos kiirtására nem alkalmasak, csupán megfigyelésre.

Általában olyan anyagot tartalmaznak, melyek a csótányok számára kívánatos (pl. sör), és így magukhoz vonzzák a rovarokat. Azonban hátrányuk, hogy a kialakításuk nem megfelelő, így a csótányok könnyen kijuthatnak a csapdából. Ezt kiküszöbölvén kaphatóak ragasztóanyaggal allátott formák is, az utóbbi időben pedig már olyanok, melyek elektromos árammal is ellátottak, így a bejutott állat elpusztul az áramütéstől.

csótány csapda

Kiűzés a rejtekhelyről

stop a csótányoknak
cottonbro fotója a Pexels oldaláról

Ez a módszer csak megközelítő értéket ad a fertőzöttség mértékéről, de sokszor fontos, mikor a gócpontok nem hozzáférhetőek.

A szakemberek általában hidegködképzést alkalmaznak, mely segítségével bejuttatják a riasztó anyagot a repedésekbe, résekbe stb., ezáltal a csótányok kimenekülnek onnan.

A pontatlan mérést az okozza, hogy a permetszerek hatására sok egyed még a rejtekhelyen elpusztul. Ha pedig néhány egyed megmenekül, minden esetben új menedéket keres – ezzel új területek is megfertőződhetnek. Éppen ezért a kiűzéses módszert csak a legszükségesebb esetekben alkalmazzuk.

Miért fontos a csótányok fejlődési fázisait ismerni?

Többet árul el a csapda, mint gondolnánk. A megfogott csótányok különböző fejlődési fázisaiból sok következtetést lehet levonni:

A csótány-monitoring folyamata

A csótánycsapdákat mindig meghatározott területekre és adott sűrűségben kell kihelyezni, és rendszeresen ellenőrizni, a szerzett adatokat pedig térképen dokumentálni. Magasabb fertőzöttség esetén akár már 2-3 nap alatt is értékes információkhoz juthatunk.

Ha a már elvégzett csótányirtás hatékonyságára vagyunk kíváncsiak, egy egyszerű képlet és a csapdák segítségével könnyen kiszámíthatjuk:

Ha Önnek is meggyűlt a baja a csótányokkal, hívjon minket, vagy kérjen árajánlatot!

HA A CSÓTÁNYIRTÁSSAL KAPCSOLATBAN VAGY A CSÓTÁNYOK ELLENI VÉDEKEZÉS TÉMAKÖRÉBEN BÁRMILYEN TOVÁBBI KÉRDÉSE VAN, KÉRJÜK HÍVJON BIZALOMMAL!

HÍVJA HÉTFŐTŐL VASÁRNAPIG 08-18 ÓRA KÖZÖTT A

06 30 355 9390 ÉS 06 30 631 2183 TELEFONSZÁMOT
VAGY KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT AZ ALÁBBI GOMBRA KATTINTVA
INFORMÁCIÓ!
Scroll to Top